7.6 C
Gjilani
Tuesday, March 20, 2018

Delet dhe dallëndyshet në politikë

  Fadil Lepaja Pa kurrfarë problemi, titulli që mund të i binte tamam këtij shkrimi, do të ishte cilido që do të fliste për shtazët dhe shpezët...

Dëshira e një të riu që shuhet gradualisht…

  Shkruan: Ardit Ajvazi Secili nga ne ka pasur dhe ka dëshira, duke filluar nga shkollimi, punësimi dhe jeta që do ta përcjell gjatë zhvillimit të...

Zhurmat e talljes

  Agron Shala Kur gazetari i njohur Stephan Schwartz shkruante për Dekretin e Alhambras dhe pogromin e hebrenjve, tërhiqte një paralele me shqiptarët. Hebrenjtë që dëboheshin...

Është rritur vetëdija për raportimin e rasteve të dhunës në familje

  Lindita Salihu Dhuna në familje, sado që nuk është karakteristikë vetëm e shoqërisë sonë, sepse me këtë fenomen përballen edhe shtetet më të zhvilluara, prapë...

Pafundësia e historisë

  Fadil Lepaja Jo, ajo nuk ka vdekur! Ajo është e gjallë! Ajo dikton jetën tonë, sot; e dikton edhe të ardhmen, për aq sa duket...

Letër Ambasadorit të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, z. Greg Delawie

Shkruan: Militant PLAKOLLI Shkëlqesia e juaj, z. Delawie…marrja e vendimeve të pavaruara nga institucionet e Kosovës, nuk e dëmtojnë raportin shembullor të Kosovës me Amerikën. Madje,...

Heshtje e dëmshme

  Rexhep Qosja Më në fund ndodhi një protestë e rëndësishme. Ishte kjo protestë jo për të marrë pushtet, por për të mënjanuar të këqijat. Ishte kjo...

(Vetë)vrasja e frikës!

Shkruan: Fadil MALOKU 1. Ngritja e adrenalinës qytetare (nëse, vërtetë kemi të bëjmë me fisnikëri, e jo manipulim ditor!), do ishte treguesi më i mirë,...

Një lajm i mirë: Ndotja e ajrit shpejt “zhduket”, sepse harrohet!?

  Agron Shala Na ishte dikur Perandoria Osmane. Ajo perandori me luftë i kishte pushtuar shqiptarët. Dhe, shqiptarët ishin 500 vjet nën ta. Të shkelur, të...

Vazhdon getoizimi i (pa)drejtë i shtetasve kosovar!

Shkruan: Florim ZEQA Kosova është i vetmi vend në rajon me prezencën më të madhe ndërkombëtare. Mirëpo edhe përkundër kësaj, shtetasit kosovar kanë mbetur të...
-->