7.6 C
Gjilani
Wednesday, May 23, 2018

Kosova dhe Shqipëria përfitojnë më pak fonde nga Bashkimi Evropian

  Kosova dhe Shqipëria është vendi që ka përfituar më pak investime nga fondet e Bashkimit Evropian për dy sektorët kyç të ekonomisë, transportin dhe...

Ballkani mund të tërheqë investime

  Ministrja e punëve të jashtme të Bullgarisë Ekaterina Zaharieva deklaroi se se shtetet ballkanike janë unike dhe mund të tërheqin investime në rajon. Ajo shtoi...

Remitencat në Kosovë kanë ndikuar në zbutjen e deficitit tregtar

  Remitencat në Kosovë kanë ndikuar në zbutjen e deficitit tregtar të mallrave dhe shërbimeve, duke e mbuluar atë në një nivel rreth 38 përqind...

Rritet çmimi naftës në Kosovë Rritet çmimi naftës në Kosovë

  Çmimi i derivateve ka shënuar rritje në të gjithë botën dhe kjo po vërehet edhe në Kosovë. Këtë e ka konfirmuar edhe kryetari i...

Azemi: Punëtorët në sektorin privat janë në gjendje të rëndë

  Sindikata e Pavarur e Sektorit Privat të Kosovës, ka mbajtur një konferencë me temën “Gjendja e punëtorisë në sektorin privatë në Kosovë". Jusuf Azemi tha...

Kosova më shumë importon rrymë sesa eksporton

  Në tremujorin e parë të vitit 2018 vlera e gjithmbarshme e prodhimit të thëngjillit ishte rreth 1.98 mijë tonë, kurse sasia bruto e energjisë...

Bujqësia një prej sektorëve kyç në ekonominë e vendin

  Në kuadër të takimeve të rregullta të Qeverisë së Kosovës dhe Komisionit Evropian, sot është mbajtur takimi i tyre i dytë sektorial mes përfaqësuesve...

Kosova ka rezerva minerale deri në 25 miliardë euro

  Kosova disponon rezerva minerale deri 25 miliardë euro, prandaj investimi në sektorin minerar do të mundësoj normë të lartë të rritjes ekonomike dhe sociale...

Hasani: Në fushën e minierave duhet investitorë të jashtëm

  Për zhvillim të qëndrueshëm të ekonomisë vendi është i rëndësishëm edhe zhvillimi i sektorit të minierave dhe mineraleve në Kosovë. Kështu u tha në konferencën...

Komunat realizojnë të hyra 5 milionë euro më pak se planifikimi

  Komunat e Kosovës gjatë vitit 2017 kanë realizuar të hyra në vlerë prej 72.5 milionë euro, apo 5.6 milionë më pak se sa planifikimi...
-->