7.6 C
Gjilani
Wednesday, May 23, 2018

E vret ish gruan në mes të rrugës, në sy të nipërve e mbesave

  Vrasësi dhe viktima ishin shqiptarë nga Kosova. Një dëshmitare thotë se ajo është therur nga ish bashkëshorti. Ai e kishte përcjellë dhe pastaj e...

Shtetasit e Kosovës, të parët për pajisje me pasaportën zvicerane

  Në Kantonin e Aargaut, gjatë vitit 2017 kanë marrë nënshtetësinë zvicerane gjithsej 2150 shtetas të huaj. Shtetasit e Kosovës, janë të parët në listë sa...

Rrëfimi i shqiptares që punon në qeverinë kanadeze

  Një nga rrëfimet e suksesit të diasporës shqiptare përshin Shpresa Loshajn që për pesë vite po punon në qeverinë e Kanadasë. Loshaj që është këshilltare...

Për tre muaj 157 kosovarë marrin pasaportën austriake, të parët boshnjakët

  Sa u takon nacionaliteteve të austrikëve të rinj në vendin e parë janë boshnjakët (304), turqit (210), shtetasit e Maqedonisë (165), Kosovës (157) dhe...

Doktoron Abdulah Ahmedi

  Abdulah Ahmedi nga Gostivari, i cili jeton dhe vepron në Zvicër, ka bërë edhe një hap tjetër në karrierën e tij. Ahmedi ka mbrojtur me...

Kapet shqiptari me pasaportë false greke

  Gjithmonë e më tepër kapen emigrantë të paligjshëm nga aeroporti i Kanareve drejt vendeve të BE-së, shkruan kanarenmarkt.de. Siç bën me dije Policía Nacional e...

Katër shqiptarë arrestohen për punë dhe qëndrim ilegal në Zvicër

  Në njërin nga lokalet e kontrolluara, janë arrestuar dy gra, shtetase të Shqipërisë, për të cilat dyshohet se po punonin pa lejen përkatëse të...

Jetë e rëndë nën tenda me paleta e familjeve shqiptare në Francë

  Në vitin 2016, Shqipëria radhitej e para në Francë për kërkesa të azilit, me 7 432 kërkues të regjistruar nga autoritetet përkatës franceze Tani e...

Gerta 14 vjeçe nga Kosova ua mëson gjermanishten analfabetëve

  20 ndjekës të kursit janë të ndarë në tri kategori. Gerta Miftari u jep mësim analfabetëve nga mosha shkollore e tutje Gerta Miftari është vetëm...

Samedi, shembull i integrimit në mjekësinë gjermane

  Tek Charité, në mënyrë të ngjashme si të Samed Qoshjes kanë ardhur edhe 70 persona të tjerë. Drejtoria për ta ka vetëm fjalë miradie Spitalet...
-->