Ballina » Opinione

Opinione

Atdheu i donë njerëzit të cilët e bëjnë atë të bukur për të gjithë?!

Atdheu i donë njerëzit të cilët e bëjnë atë të bukur për të gjithë?!

Oct. 21 | Shkruan: Skënder MULLIQI Njerëzit kanë luftuar dhe kanë vdek për vatan, janë torturuar në mënyrën më çnjerëzore për komb dhe për atdheun e vet. Regjimi i huaj serbosllav i ka shkallmuar dajakë të parët tanë më qëllim gjunjëzimi, përulje...

Edi Rama te Molla e Kuqe

Edi Rama te Molla e Kuqe

Oct. 20 | Ky mund t’ju duket titull i ndonjë kënge me sharkia, me çiftelia. Nuk është. Edi është tip modern. Pra, ky është një shkrim për Edin, i cili është udhëheqësi i parë shqiptar i cili e vizitoi Mollën e Kuqe. Ky shkrim shpreh atmosferën...

Agush Mehmeti, bashkëluftëtar i Hasan Alisë

Agush Mehmeti, bashkëluftëtar i Hasan Alisë

Oct. 18 | Shkruan: Ma.Blerim Haziri Agush Mehmeti apo Haziri u lind në maj 1920 në fshatin Bresalc, në një familje me tradita patriotike. Meqë mungonin shkollat në gjuhën shqipe si pasojë e sunduesit të kohës, mësimet e para i zhvilloi në odën e burrave...

Napoleon Bonaparti, letër Ibrahim Pashë Bushatit: Shqiptarët, një komb trim!

Napoleon Bonaparti, letër Ibrahim Pashë Bushatit: Shqiptarët, një komb trim!

Oct. 17 | Aurenc Bebja Napoleon Bonaparti, në letrën e 16 Gushtit 1797 dërguar pashait të Shkodrës (Ibrahim Pashë Bushatit, djalit të Mehmet Bushatit), shpreh admirimin dhe mbështetjen e tij për shqiptarët. Shkrimi gjendet në faqen 499 të dokumentit...

A është edhe Trepça një flamur patriotizmi?!

A është edhe Trepça një flamur patriotizmi?!

Oct. 14 | Liri LOSHI Kur është fjala për Trepçën, nuk duhet barazuar kritikat e kundërshtarëve politikë me kritikat dhe sulmet që vijnë nga Beogradi. Secili politikan kosovar, pushtetar a opozitar, madje edhe secili qytetar kosovar, shqiptar apo serb...

“Fol serbisht e turqisht që të dukesh i qytetëruar e i kulturuar, mos fol shqip selak”, thoshin disa dikur!

“Fol serbisht e turqisht që të dukesh i qytetëruar e i kulturuar, mos fol shqip selak”, thoshin disa dikur!

Oct. 13 | Gëzim Mekuli “Kosovarizmi” është prodhim i sistemeve politike. Kombi shqiptar duke jetuar i ndarë (me dhunë) në disa sisteme te ndryshme politike, arsimore e ekonomike, pësoi edhe ndikime të ndryshme socio-kulturore. Propaganda, librat, media,...

Për një administratë dhe pushtet më funksional në Kosovë

Për një administratë dhe pushtet më funksional në Kosovë

Oct. 12 | Shkruan: Xhevat BEKTESHI Po thuaj se çdo ditë kemi shumë kritika, dhe në çdo hap vërejmë se nuk funksionon ashtu si duhet sistemi i administratës shtetërore, pushtetit dhe jetës së përditshme në Kosovë. Si duket, nuk po duam të punojmë...

Kur globalizimi ha fëmijët e vet

Kur globalizimi ha fëmijët e vet

Oct. 12 | Harold James Provat se globalizimi po ndalon dhe përmbyset, vijojnë të shtohen: flukset e kapitalit dhe tregtisë ndërkombëtare janë shumë të dobëta, migrimi po kufizohet gjithnjë e më shumë. Por këto tendenca janë shfaqur pas krizës financiare...

Pasurimi i liderëve nën djersën e të varfërve

Pasurimi i liderëve nën djersën e të varfërve

Oct. 10 | Jemi lodhur nga deklaratat boshe të qeveritarëve tanë, ku çdo ditë dalin nëpër intervista për të bërë show dhe thonë së Kosova ka rritje ekonomike 2%, 5%, 10%, në këtë vit, me të lartën në Ballkan, ndoshta ka rritje edhe 100%, por jo...

Si t’u kthehemi vlerave tona ?

Si t’u kthehemi vlerave tona ?

Oct. 7 | Shkruan: Florim ZEQA Në kohën në të cilën po jetojmë, sikur jemi shkëputur skajshmërisht nga gjërat më të rëndësishme dhe më të vlefshme të kësaj bote, siç janë; dashuria, respekti mirësjellja, morali dhe vlerat e përgjithshme njerëzore. Njerëzit...