7.6 C
Gjilani
Thursday, April 19, 2018

Autostrada e Gjilanit nis këtë muaj, ajo e Dukagjinit vitin tjetër

  Këtë muaj do të fillojë së ndërtuari autostrada e Gjilanit, ndërkaq në fillim të vitit tjetër punimet pritet të nisin edhe në atë të...

Tregu i përbashkët Kosovë-Shqipëri, larg realizimit

  Barrierat e vazhdueshme të cilat u bëhet bizneseve nga institucionet e Shqipërisë dhe Kosovës, kanë bërë që shkëmbimet mes të dyja vendeve të mos...

Të diplomuar, por të papërgatitur për punë

Kosova vazhdon të përballet me shkallë të lartë të papunësisë. Ndonëse ka një numër të madh të diplomuarve, kryesisht të moshës se re, megjithatë...

Ministria e Bujqësisë hap periudhën e aplikimit për grante investive në bujqësi dhe zhvillim...

Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, që nga sot ka hapur periudhën për aplikim për disa masa mbështetëse në kuadër të Programit për...

Kosovë-Shqipëri pa dogana vetëm kur të dyja vendet të jenë anëtare të BE-së

Shefja e Delegacionit të Bashkimit Evropian në Shqipëri, znj. Romana Vllahutin, ka zhvleftësuar deklaratat e politikanëve dhe zyrtarëve të lartë në Shqipëri e Kosovë...

Rezerva financiare e Kosovës po harxhohet

Për më pak se tre muaj, Qeveria e Kosovës ka harxhuar 2.17 milionë euro prej 4.8 milionë euro nga Rezerva Financiare që janë të...

Mbi 15 mijë qytetarë kërkuan punë gjatë vitit 2017

Mbi 15 mijë qytetarë të Kosovës kanë kërkuar punë në Ministrinë e Punës dhe Mirëqenies Sociale gjatë vitit 2017. Pjesa dërmuese e të papunëve...

Të hyrat e ATK-së për muajt janar-shkurt, mbi plan

Performanca e të hyrave në Administratën Tatimore të Kosovës është duke u rritur vazhdimisht. Vetëm për muajt janar-shkurt nga të hyrat e rregullta janë...

Masa rigoroze ndaj shkelësve të Ligjit të Punës

Inspektorati i Punës ka nisur vitin me ashpërsimin e masave ndaj shkelësve të Ligjit të Punës. Vetëm në këtë periudhë dy mujore, Inspektorati i Punës...

Kodi +383 e radhitë emrin e Kosovës në mesin e shteteve

Përdoruesit e telefonave të mençur (smartphones) kanë hasur që këto ditë, kodi shtetëror i Kosovës, +383 ka filluar të zbatohet nga aplikacione të ndryshme. Në...
-->