Ballina » Gjilani

Gjilani

E-Diaspora: Kapet kosovari me tri dokumente të falsifikuara

E-Diaspora: Kapet kosovari me tri dokumente të falsifikuara

Oct. 25 | Pas kontrollimit të shenjave të gishtërinjve, vërtetohet identiteti i personit nga Kosova, i cili po qëndronte në mënyrë ilegale në Gjermani që nga marsi i vitit 2015 Zyrtarët e Policisë Federale të Gjermanisë kanë konfiskuar të premten...

Transparenca e vetqeverisjeve lokale 2015: Presheva në vendin e 142 në Serbi

Transparenca e vetqeverisjeve lokale 2015: Presheva në vendin e 142 në Serbi

Oct. 25 | Transparenca në Serbi gjatë vitit 2015 ka kryer hulumtime, vlerësime dhe renditje të të gjitha qyteteve në Serbi, komuna në bazë të kritereve të transparencës në bazë të 87 indikatorëve. Vlerësimet përfundimtare gjegjësisht indeksi teoritikisht...

Jeta në Zvicër: Kufizimi i emigracionit rrezikon bankat private në Zvicër

Jeta në Zvicër: Kufizimi i emigracionit rrezikon bankat private në Zvicër

Oct. 24 | Kufizimi për qytetarët e BE-së kërcënon pozitën e Gjenevës dhe të Zvicrës si një qendër financiare, paralajmëron Yves Mirabaud, kryetar i Shoqatës së bankave private zvicerane. Në një intervistë për Sonntagszeitung, Mirabaud tha se nëse...

Popullata ka qenë e dëshpëruar me politikën për 12 vjet në Preshevë

Popullata ka qenë e dëshpëruar me politikën për 12 vjet në Preshevë

Oct. 24 | Kryetari i Preshevës Shqiprim Arifi në një ligjëratë para studentëve të kolegjit ISPE në Prishitnë foli rreth librave për nxënësit e tri komunave Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë, lapidarin dhe gjendjen në Preshevë. “Popullata ka qenë...

E-Diaspora: Julia Schmid: Gjuha shqipe është shumë e bukur por shumë pak e njohur

E-Diaspora: Julia Schmid: Gjuha shqipe është shumë e bukur por shumë pak e njohur

Oct. 21 | Hava Kurti-Krasniqi Julia Schmid, një mike e çmuar e shqiptarëve, e angazhuar në projekte integruese, si në Jugendtreff, etj. e flet bukur e me përzemërsi gjuhën shqipe. “Jetova gjashtë muaj ne Shqipëri (Himarë). Atje mësova shqip edhe pak...

Kryetari i Preshevës: Duam libra pavarësisht se kush i sjell, Prishtina apo Tirana

Kryetari i Preshevës: Duam libra pavarësisht se kush i sjell, Prishtina apo Tirana

Oct. 21 | Kryetari i Preshevës Shqiprim Arifi në një ligjëratë para studentëve të kolegjit ISPE foli rreth librave për nxënësit e tri komunave me shqiptarë në Serbi. Duke iu drejtuar studentëve të ISPE-së Shqiprim Arifi tha fjalët e tij edhe për...

Zvicra po bëhet më e djathtë dhe më konservatore

Zvicra po bëhet më e djathtë dhe më konservatore

Oct. 20 | Në këtë rezultat ka ardhur një përllogaritje që Instituti për Hulumtimin e Opinionit GFS Bern e ka bërë duke shoshitur të 19 sondazhet e realizuara që nga tetori i vitit të kaluar, kur dhe ishin mbajtur zgjedhjet nacionale Po të mbaheshin...

Ndërpritet plotësisht trafiku i trenave Nish – Preshevë

Ndërpritet plotësisht trafiku i trenave Nish – Preshevë

Oct. 20 | Nga sot e deri në një afat të pacaktuar do të ndërprehet qarkullimi i trafikut ndërkombëtarë i trenave për transport të udhëtarëve në hekurudhën Nish – Preshevë, njofton “SrbijaVoz”, transmeton presheva.com. Siç thuhet në këtë...

Gjilani e Ministria e Drejtësisë intensifikojnë bashkëpunimin në fushën e infrastrukturës

Gjilani e Ministria e Drejtësisë intensifikojnë bashkëpunimin në fushën e infrastrukturës

Oct. 19 | Gjilani, 19 tetor 2016 -Kryetari i Komunës së Gjilanit, Lutfi Haziri, ka pritur sot në një takim pune zëvendësministrin e Drejtësisë, Florian Dushin, me të cilin kanë biseduar, kryesisht për bashkëpunimin në përmirësimin e infrastrukturës...

Jeta në Zvicër: Besimi në bankat zvicerane, në rënie

Jeta në Zvicër: Besimi në bankat zvicerane, në rënie

Oct. 18 | Në Zvicër klientët besojnë më shumë në bankat e tyre në vend se sa jashtë vendit. Pjesa e skeptikëve, megjithatë, është në rritje. Besimi i zviceranëve në sektorin financiar mbetet i lartë. Sipas një studimi të kryer nga EY, kompani...